Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Dutch Antilles Ceramics

ik heb een van de lokale souvenirs makers mogen bezoeken Dutch Antilles Ceramics. Eve Cloose begon al meer dan 30 jaar geleden met haar bedrijf Dutch Antilles Ceramics. Dutch Antilles Ceramics is niet zomaar een bedrijf dat simpele souvenirs maakt, Eve Cloose produceert unieke souvenirs gemaakt van keramiek in eigen werkplaats en ook nog helemaal zelf.

Het proces start bij het mengen van voelbare klei, klontjes worden uit het mengsel gehaald. Hierna wordt de klei in een voorgevormd beeldje gegoten. Hier zal het drogen totdat er een klein droog randje ontstaat bovenop de vorm. Niet te dik zodat het mengsel genoeg droogt. Na het gieten wordt heb overblijfsel terug in de keramiek bak gegoten en zal het gegoten vormsel een dag drogen.

20151221_151052

De volgende dag wordt de opgedroogde keramiek uit de mal gehaald. Nu volgt dan een schoonmaak proces waarbij elke oppervlakte glad wordt gestreken, hiermee voorkomt het bedrijf dat er ongeregeldheden in de souvenirs ontstaan.  Daarop volgt het schilder gedeelte. Er zijn talloze ontwerpen geschilderd op mokken tot op leguanen en theepot beeldjes. Allemaal uniek beschilderd door Dutch Antilles Ceramics.

20151221_152326

 

Als op een na laatste handeling worden de beeldjes in de oven ‘biscuit’ gebakken op 1100 ℃ (zoals Eve het noemt). De finishing touch is het glazuurproces, een souvenir oogt fris en uniek wanneer het is geglazuurd, ofwel; een glanzend laagje is gevormd om de beeldjes in het oog te laten springen. Nog eenmaal worden de beeldjes op 960℃. in de oven gezet en dan komt het product er glimmend en mooi uit. Een proces dat zeer zorgvuldig en met geduld moet worden uitgevoerd.

20151221_152103
Dutch Antilles Ceramics staat al in een aantal souvenir winkeltjes en ze zijn op het moment hard bezig met het uitbreiden. Hierover kan Eve meer vertellen en wij wachten met smart op het goede nieuws en de vorderingen. Als u meer wilt weten over Eve en haar ‘Dutch Antilles Ceramics’; volg deze link: 

Average: 4 (1 vote)
Location: