Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Carnaval op Curacao – Een ervaring die je mee moet maken!

Carnaval is de grootste en meest belangrijke culturele ervaring van het eiland. Carnanval op Curcao is een feest met een unieke sfeer! Er zijn verschillende evenementen en activiteiten in januari en februari op Curaçao tijdens het carnaval. Het zijn vijf weken gevuld met exotische en levendige feesten en optochten, de voorbereiding zijn het hele jaar door.

In deze informatieve blog, zal ik u meer informatie geven over het carnaval op Curacao. In het komende blog ik zal ik u meer vertellen over de planning, routes en die ook plaatsvinden in januari en februari. Ik zal u ook tips geven over hoe u  voor dit fantastische evenement kunt voorbereiden. Dus bij deze, wees voorbereid op twee maanden vol genot en plezier!

Deelnemen aan de Carnaval

Er zijn drie manieren waarop u kunt deelnemen aan het Carnaval op Curacao: U kunt het live bekijken op uw tv, meedoen als een toeschouwer langs de de kant van de weg of als deelnemer marcheren en  dansen in een van de vele carnaval groepen. Als u een eigen groep wilt beginnen dan  moet u een formulier invullen.  Dit kan worden verkregen via de officiële Curaçao carnaval website. Als u besluit om deel te nemen, zal het een onvergetelijke ervaring worden.

Voorbereiden op de Carnival als een toeschouwer

Persoonlijk adviseer ik u om zonnebrandcrème, een pet (of iets dat schaduw can creeren), kaart van de route en iets te drinken mee te nemen. Mijn favoriete dorstlesser is de lokaal geproduceerde Aloë Vera dranken die u gehydrateerd houden.

Het is ook belangrijk om vroeg te gaan zodat u alvast een goede plek kan vinden om te kunnen kijken naar de parade. Bij voorkeur in de schaduw (alhoewel dit  moeilijk zal zijn om te vinden) ik raad je ook aan om een koelbak mee te nemen om uw dranken en/of hapjes koud te houden ijs en om eenu eigen stoel mee te nemen. Het is geen ramp als u geen eigen eten of drinken wilt meenemene. Heerlijk hapjes en drankjes  zullen overal beschikbaar zijn!

Het toeristen bureau van Curaçao heeft een speciale tribune voor toeristen. U kunt altijd gebruik maken hiervan. Het is wel tegen betaling, maar u bent dan verzekerd van een goede plek, eten en drinken.

No votes yet
Location: