Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Charzain Jewellery – handgemaakt op Curacao

Eiland geïnspireerde stukken met een geschiedenis

In onze regio houden wij van kleur, versiering en feestelijk energie. Charzain Jewellery maakt creaties die hieruit zijn geïnspireerd dit zijn sieraden met ethish gemijnde edelstenen.
De Edelstenen die gebruikt worden zijn onder andere; Amber, Amethist, Parels, Lapis Lazuli, Quartz,  Robijn, Smaragd en Saffier.
Ook minder bekende stenen zoals; Citrine, Labradorite, Spinel, Amazonite, Opaal, Obsidiaan en Jadeite zijn ook te bewonderen in de voorraad sierraden van Charzain Jewellery.

Sieraden

Sieraden maken was niet in de planning toen Charity in 2004 zich weer op Curaçao vestigde na haar studie in Nederland. Maar familie is wat we meestal missen als we in het buitenland zijn. Dus bij terug komst  is het genieten geblazen. Samen met haar moeder heeft ze een cursus sierraden maken gevolgd. Charity moeder is natuurlijk ook harstikke blij om haar dochter terug te hebben. Dus samen hebben ze elkaar 2 jaar lang gezelschap gehouden op elke donderdag avond.
Na de cursus heeft ze niks meer met de nieuwe kennis gedaan. In 2013 heeft ze besloten haar hobby weer op te pakken, ze kwam haar nu edelsteen leverancier bij toeval tegen en toen was haar hobby helemaal uit de hand gelopen. In het begin was ze heel onzeker alhoewel veel mensen haar sieraden mooi vonden. In december 2014 heeft Charity voor het eerst op een markt gestaan. Zij had niet veel verkocht, maar ze heeft leuke reacties gekregen en dit heeft haar gemotiveerd om van haar hobby een bedrijf te maken.

Edelstenen

Ze haalt haar inspiratie uit de mooie edelstenen. Het genieten van wat wij van Jehova God hebben gekregen. Want al deze edelstenen zijn gemaakt door jaren van druk op het gesteente.
Charity maakt nog even duidelijker wat ze bedoeld; de bekende Amethyst en Citrine. Amethyst tref je in verschillende paarse tinten (groen, licht paars, lavender, donker paars, rose de France -licht roze-) en op verschillende locaties oa. Brazil, Zambia. Citrine is geel en wordt oa gemijnd in Brazil. De omgeving en condities bepalen kleur en kwaliteit van de edelstenen. Minder bekend is de Ametrine (Bolivianite). Ametrine tref je alleen in Bolivia aan, Het staat bekend als ‘one location gemstone’. Wanneer de mijnen van Citrine en Amethyst aan elkaar grenzen zorg deze conditie dat de Amethyst en de Citrine mengen en dit wordt de Ametrine. De voorwaarde dat het als Ametrine wordt geclassificeerd is dat er 50% Amethyst en 50% Citrine in het gesteente moet zitten.
Zie foto.
Dus elk steen is een geschiedenis van jaren van druk en condities om een bepaald resultaat te krijgen wat wij als mooi en waardevol ervaren.

De sieraden van Charzain Jewellery zijn allemaal handgemaakt. Omdat de Lapidarist zo een vakman is, zorgt hij ervoor dat hij, de mooiste uit de steen kan halen en dit vind Charity belangrijk om te laten zien in haar sieraden. Gebruik maken van stenen die door een vakman zijn bewerkt geeft eer aan zijn product en waarde aan haar werk.

Veel mensen kopen bij Charzain Jewellery; jong, oud, laag en hoog opgeleid, lokalen, toeristen, noem maar op, het maakt niet uit, iedereen wil mooi uit zien en sieraden helpen hierbij. Haar ‘dream client’ is de vrouw van 45 jaar en ouder en omdat zij edelstenen zien als een waardig product en is bereid hiervoor te betalen. Jongere mensen hebben behoefte aan wat de steen goed voor is (dat is op dit moment een hype) en mijn insteek is alleen genieten van wat wij van de natuur kunnen krijgen.

Charity droomt van de dag waarop zijn zal meemaken dat een groot gedeelte van de bevolking een ‘Island Inspired heirloom’ stuk juweel wil bezitten. Dan heeft ze haar doel bereikt. Ook Curacao kennis laten maken met de mooie, onbekende en betaalbare edelstenen waarover wij kunnen beschikken is haar doel. En binnenkort is haar ‘Bridal Collection’ klaar.

Charzain Jewellery heeft een fantatisch prijsklasse die begint bij Ang 15 voor een paar oorbellen en kan oplopen tot ang 1000 voor bijv de klassieke geknoopte parrel ketting.

Op dit moment kan je een juweel van Charzain Jewellery kopen tijdens Punda Vibes, donderdag avond  op Gomez plein, op de Made in Curacao Market. Zij doet met verschillende markten mee. Bezoek anders haar FB-page, Charzain Jewellery. Hierop de foto’s van haar huidige collectie niet te vinden, maar ze post waar ze staat of je kunt als toekomstige klant met haar afspreken.

Haar boodschap voor u is:
Het is belangrijk handgemaakte producten van Curaçao te steunen. Er zijn zoveel mensen die veel soorten producten maken met heel veel liefde en het zijn geen massa productie, vaak zijn ze uniek. Lokale hand gemaakte producten zijn aparte cadeautjes voor jezelf of om aan een ander te geven.

 

 

No votes yet
Location: