Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Carnaval op Curacao en de Tumba!

De opening van het seizoen van 2017 Curacao carnaval begint op 7 januari met een openingsceremonie. De route is van Rooseveltweg (bij kruising; Jan noordduynweg / Winstonchurchillweg) – Schottegatweg West helemaal tot aan de Weg naar Welgegelegen en Roodeweg, de volgende dag op 8 januari er zal er een volgende openingsceremonie worden gehouden maar dit keer voor de meest landelijke deel van het eiland bekend als de Banda Abou.

Alleen volwassenen mogen deelnemen aan de Grand Marcha en Marcha di Despedida. Grand Marcha is de naam van de parade die altijd op een zondag word gehouden. Marcha di Despedida (afscheidsParade) is de laatste parade van het carnaval seizoen. Op Aswoensdag, 1 maart om 00:00 is het einde van alle activiteiten van het carnaval zodra we de Christelijke vastenperiode aantreden ( een periode van 40 dagen vasten tot Pasen

Tijdens Grand Marcha i Marcha di Despedida, mogen kinderen alleen deelnemen als toeschouwer. Kinderen zijn  het middelpunt van de aandacht tijdens de “kinder parade”de 19e en 27ste van februari.
Tieners hebben hun eigen parade op 24 februari bekend als de “tiener parade”.
Tussen 8 januari en 24 februari tot zullen veel meer evenementen natuurlijk plaatsvinden, zoals de “jump ins” en de “tumba” festivals. Tijdens het Tumba Festival  ‘Rey di Tumba’ zal de Tumba  “Koning” of “Koningin” worden bekroond. Dit is de persoon met de beste theme song voor de carnaval parades voor volwassenen. Zoals altijd hebben de kinderen hun eigen versie van het Tumba Festival op 5 februari. Dus de kinderen zullen een tumba hebben dat aansluit op hun leeftijd voor hun “jump ins” en andere optochten.

Tumba de typische muziek van Curacao

Op 30 januari zal de eerste “Tumba” nacht plaatsvinden, Tumba is de typische muziek van het eiland en het zal te horen zijn op bijna elke belangrijke gebeurtenis tijdens het carnaval seizoen, inclusief bij de openingsceremonie op 7 en 8 januari. Dit is een van de belangrijkste vormen van muziek op Curacao, de stijl nestaat voornamelijk uit Afrikaanse invloeden. De volgende tumba nachten zullen plaatsvinden van 31 januari tot 3 februari en u wilt deze geweldige ervaringen zeker niet missen!

In 1971, werd Tumba geselecteerd als de officiële muziek van de  “Carnaval Road March” en de kenmerkende muziek van de Tumba-Festival. Tumba festival is een vier dagen durende  muzikale wedstrijd  . Muzikanten concurreren enthousiast voor de prestigieuze titel van koning of koningin van Tumba voor de eer om deel te kunnen nemen aan de  “Grand Parade”, wanneer toeschouwers op de straten dansen op het ritme van het eiland.

No votes yet
Location: